V SOFT LIFT

V Soft Lift är en icke-kirurgisk behandling med tunna trådar som lyfter huden och ökar elasticiteten.

Behandlingen får bara utföras av legitimerade läkare som genomgått utbildning och certifierats för metoden. Dr Susanne Saarinen på Sagakliniken är en av de läkare i Sverige som är certifierad för V Soft Lift.

V Soft Lift är en lätt icke-invasiv behandling med tunna trådar som ger ett ansiktslyft och ökar elasticiteten i huden. Trådarna framkallar en mekanisk spännkraft i huden och stimulerar fibroblaster till naturlig nybildning av kollagen som är det som ger huden spänst och fasthet.

Trådarna är tillverkade av polydioxanon (PDO) som använts i över trettio år inom kirurgi. De är mycket tunna med små ”hullingar” på och fullständigt biologiskt nedbrytbara. Tråden förs in i huden med hjälp av en tunn nål. Behandlingen håller i 12-24 månader eller längre, beror på ålder, livsstil och hudtyp. Rökning och överdriven solning kan förkorta hållbarheten.

Biverkningar är mycket små, svullnad som försvinner på någon dag och eventuellt något blåmärke kan förekomma. Behandlingen ger inga ärr och den kan göras om flera gånger med lika bra resultat. En behandling tar 30-60 minuter och efter behandlingen kan man återgå till sina normala dagliga aktiviteter men man ska undvika att träna hårt och bada bastu ett par dagar efter. Resultatet syns direkt efter behandlingen men det slutliga resultatet syns först efter 1-2 månader.

Behandlingen är ett säkert alternativ till traditionell kirurgi. Du får inga ärr och utmärkta, naturliga estetiska resultat. V Soft Lift kan användas för att lyfta ansiktet eller bara vissa delar, som till exempel "hamsterkinder", "sura mungipor", dubbelhaka eller runt ögonen.